Toernooien

Algemeen

Als lid van de NBC kunt u zowel meespelen in nationale als internationale toernooien. Partijen worden in de regel gespeeld via de webserver van de ICCF, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan toernooien per post.
Om te kunnen spelen op de ICCF webserver dient u zich daar te registreren. Zie voor meer informatie onder Leden.

Als u start met correspondentieschaken kunt u zich het best opgeven voor deelname aan een promotietoernooi in de World Individual Open Class. Deze toernooien starten met grote regelmaat en bieden de gelegenheid een rating te verwerven en door te promoveren naar hogere groepen. U kunt in meerdere toernooien tegelijk starten indien gewenst. U kunt ook contact opnemen met de wedstrijdleider of wedstrijdsecretaris van de NBC om te vragen welke mogelijkheden er zijn tot deelname aan een toernooi. Hier vindt u de toernooikalender van de NBC.

Aanmelding voor een toernooi geschiedt in de regel via de webserver van de ICCF bij New Events. Kies hierbij voor 'Register via national federation' om gebruik te maken van de tariefskortingen waar u als NBC lid recht op heeft. U ontvangt vervolgens verzoek om betaling van de NBC. Na ontvangst van uw betaling wordt u tot het toernooi toegelaten. Het is ook mogelijk om via Direct Entry (DE) in te schrijven. U betaalt dan direct aan de ICCF op basis van het volledige tarief.

Nationale toernooien

De NBC organiseert nationale toernooien, waaronder het Nederlands Kampioenschap. Deelname aan Nationale toernooien is gratis voor NBC leden.
Daarnaast organiseert de NBC landenwedstrijden. Dit zijn internationale vriendschappelijke wedstrijden, waarbij varierende teams van Nederlandse spelers het opnemen tegen teams van andere bij de ICCF aangesloten federaties.
Aankondiging voor deze vriendschappelijke wedstrijden vindt u op de NBC website of in de nieuwsbrief.

ICCF

De ICCF organiseert internationale toernooien, waaronder titeltoernooien zoals het wereldkampioenschap en olympiades. Ook is het mogelijk aan thematoernooien deel te nemen indien u zich nader in bepaalde openingen wilt verdiepen. Er worden ook Chess 960 toernooien georganiseerd. ICCF toernooien bieden, afhankelijk van de klasse, de gelegenheid om normen te behalen voor de titels CCE, CCM, IM, SIM of GM. Informatie hierover vindt u altijd bij de toernooiaankondiging.

Op de pagina met toernooiaankondigingen van de ICCF kunt u zich direct aanmelden. De  toernooikalender geeft aan wat de cyclus van de diverse ICCF toernooien is.

Tot slot worden door de bij de ICCF aangesloten federaties diverse invitatietoernooien georganiseerd. Deze toernooien zijn veelal ingedeeld naar sterkte en bieden vaak de mogelijkheid om normen te scoren (IM, SIM, GM).
Aankondiging en aanmelding voor dit type toernooien geschiedt altijd via de NBC. Indien u belangstelling heeft om deel te nemen is het goed dit vooraf kenbaar te maken bij de wedstrijdleider of wedstrijdsecretaris van de NBC

Inschrijven en tarieven

Aanmelding voor overige ICCF toernooien is mogelijk via de webserver van de ICCF.

Voor internationale toernooien van de ICCF gelden de volgende tarieven.
Let op: Bij inschrijving voor toernooien op de website van de ICCF kunt u kiezen voor aanmelding/betaling via de national federation (NF) of via direct entry (DE). Het NF tarief geldt voor NBC leden en is aanmerkelijk voordeliger dan de DE tarieven. Als u kiest voor NF dan dient u het inschrijfgeld over te maken op bankrekening NL75INGB0001365400, INGBNL2A t.n.v. Nederlandse Bond van Correspondentieschakers.

Toernooiuitslagen (verwijzingen naar de website ICCF)